Training (toepasbaar) theater in de klas!

Peer verzorgd een theatertraining of theaterworkshop op locatie! Bedoeld voor leerkrachten van het basisonderwijs.

Tips, trics en korte kennismaking met theater in de klas.

Theater dat makkelijk toe te passen is in de lessen en door de schooldag heen. Geen ingewikkelde
verkleedpartijen, maar gewoon toepasbaar en haalbaar.
Gelukkig is theater niet ingewikkeld en voegt het ook nog veel toe aan de ontwikkeling van de kinderen.

Win/win zeg maar…

Theater/drama laat het zelfvertrouwen groeien (handig als je bijvoorbeeld een keer voor de klas moet
presenteren), helpt kinderen bij het uiten van emoties, helpt mee in de concentratie en focus leggen, stimuleert
contact maken en bovenal geeft het veel plezier!
Deze middag is interactief, waardoor we hopen te voorkomen dat mensen in slaap vallen.
Je hoeft geen makkelijke en fijn zittende kleding aan te trekken. Doe gewoon aan wat je normaal gesproken ook
aan hebt.
Alles wat we doen moet namelijk ook toe te passen zijn in de klas!

Modder & Max

Max viert een feest met zijn vrienden!
Het wordt een tof feest. En een vies feest.
Kom je helpen alles weer ‘spik en span’ te maken?

Workshop theater voor kinderen en jongeren

In de huid kruipen van een enge meneer, een lief omaatje, een griezelige trol of een stoere vent!

Improviseren met materialen; een simpele ballon wordt een magische steen, de aansteker een moordwapen en de stropdas een hondenriem….

Ben je niet het type dat op de voorgrond speelt maar juist iemand die de knoppen kan bedienen…… Wil je je verdiepen in geluidsfragmenten en effecten?

Alles is mogelijk tijdens de toffe workshops van PEER.

Vreemde Vogel

TE BOEKEN VANAF MEI 2022
2 vreemde personen die vreemde dingen doen. Als er een vreemde bestelling binnenkomt blijken deze 2 vreemde Vogels, met ieder een eigen specialiteit, heel erg goed samen te kunnen werken en krijgt het verhaal hiermee een leuke wending!
Jaloezie, samenwerken, zorgen voor, vreemde gewoontes; er komt van alles langs!
Hoe dan ook; allemaal blijken we een beetje vreemd, maar met onze specialiteiten zijn we allemaal eigenlijk juist precies goed.

Perenmoes

Ben je dol op vliegen? Toevallig heel erg sterk? Gek op dansen en zingen? Alles mag bij PERENMOES, een muzikale en interactieve voorstelling voor kinderen.

Samen gaan we op reis met onze koffers. Wat zou erin zitten? Een pyjama, tandenborstel, huisdier of een dubbelgevouwen oma……

Dagvoorzitter

Met resten horecabloed in ons lijf en de Achterhoekse mentaliteit zorgen wij ervoor dat jouw dag in goede banen wordt geleid. In combinatie met theater maken we er een toffe dag van! Vooraf komen we graag bij jou langs om door te nemen wat jouw wensen zijn en wat je van ons kan verwachten.

Er is van alles mogelijk!

Voor meer informatie: https://www.peertoftheater.nl/dagvoorzitter/

Gemopper

Gemopper is een interactieve en muzikale voorstelling voor peuters en (jonge) kleuters.
De voorstelling ‘Gemopper’ gaat over een eend die niemand heeft om mee te spelen. Er verschijnt een donker wolkje die steeds maar groter en groter wordt. Zou het lukken met de dieren om van de Moppereend weer een vrolijke eend te maken en de wolk te laten verdwijnen? Wij denken van wel!

Stinkende Best!

‘Stinkende  best’ is  een grappige, interactieve en muzikale voorstelling over de balans tussen jezelf verliezen en jezelf vinden in het drukke leven van ‘De moeder de vrouw’.

De voorstelling ‘Stinkende best’ speelt met het thema van de boekenweek 2019 ‘De moeder de vrouw.’ Dit thema is gebaseerd op een gedicht van Martinus Nijhoff waarin een vrouw aan het roer staat van een schip dat de dichter over de Waal ziet varen. En ook de moeders van Peer Toftheater schipperen maar wat, elke dag weer. Tussen werk en gezin; tussen sociaal netwerk en verantwoord eten. #YOLO. En, oh ja, die fijne partner is er ook nog. Mindful op zoek naar dat laatste overgebleven stukje van zichzelf schrijft Peer zich in voor een godinnen-cursus. Maar waar halen ze de tijd vandaan? Tijdens de voorstelling komt hun ingewikkelde leven steeds verder bloot te liggen. Meer dan hun stinkende best kunnen ze niet doen. En trouwens, ze ruiken best lekker van zichzelf.

Tot stand gekomen in samenwerking met Maddy Hulshof

Zintuiglijk theater/Contactkoffers

PEER toftheater maakt interactieve theatervoorstellingen voor mensen met een beperking. Tijdens onze voorstellingen zoeken we steeds opnieuw naar contact, waarvoor we bijvoorbeeld onze contactkoffers gebruiken. Alle zintuigen komen hierbij aan bod!

Soms ook door taal, maar vaker door prikkeling van de zintuigen of door muziek. PEER doet niet zomaar iets: onze voorstellingen zijn gebaseerd op jarenlange ervaring in de zorg. Verantwoord bezig dus.
PEER maakt er werk van! U kiest een voorstelling uit ons aanbod en wij maken er maatwerk van. Afgestemd op niveau en uniek naar inhoud. Tijdens de voorstelling schakelen we, waar nodig, tussen verschillende niveaus van contact-maken. Waar echt contact is zie je de emotie.

 

De ontvangstdames

‘Haren mooi in de plooi’ ‘Lekker geurtje hebt u op..’ ‘Fijn dat je er bent, dit heb je echt even nodig’ ‘Pak je moment en geniet ervan!’ Een warm welkom aan de deur voor uw gasten met ons improvisatie theaterspel. Wij stemmen ons spel af op de feestreden; het doel van het evenement.

Tevens is het mogelijk om de dames van Peer in te zetten als gastvrouw op uw feest. Zij zullen na het ontvangst de gasten begeleiden door de dag/avond zodat u zelf de handen vrij heeft om optimaal te kunnen genieten van uw eigen feest! Deze aanvulling is maatwerk. Om goed aan te kunnen sluiten bij de wensen van u als klant is er vooraf overleg om de wensen en mogelijkheden samen door te nemen.

Theater op maat Pop-up theater Zintuiglijk-theater Kindervoorstellingen Kindervoorstelling Achterhoek Theater in het onderwijs Theater op festivals