Workshop Contactkoffers/Zintuiglijke theater

PEER heeft een programma ontwikkeld om mantelzorgers, familieleden en zorgvragers op een vrolijke manier te inspireren over allerlei manieren waarop je waardevol contact kan maken met elkaar.
Hoe kun je alle zintuigen inzetten en prikkelen bij jouw dierbare  als de taal (deels) wegvalt?
Deelnemers inspireren en handvaten geven om contact te leggen met ouderen dmv het inzetten van de zintuigen. Door zelf te ervaringen in je eigen lijf maar ook door te zien wat zintuigen kunnen doen, kunnen de deelnemers enthousiast worden om deze ideeën zelf te gaan toepassen in het ‘werkgebied’.

 

Leeftijd
Voor mantelzorgers, familieleden, zorgberoepen

Thema's
dementie, mantelzorg, vrijwilliger, zorgbieders, zintuigen, inspiratie

Kerndoelen
De workshop zal ervoor zorgen dat mensen geïnspireerd raken. Handreikingen zullen ervoor zorgen dat contact maken, dmv zintuigen, in de praktijk toepasbaar is. Deelnemers ervaren zelf wat de zintuigen doen als het gaat om contact!

De workshop kan geheel worden ingevuld n.a.v. de behoefte van de aanvrager. Om u een beetje beeld te geven wat er zoal mogelijk is geven we een korte omschrijving van een mogelijke workshop.

De dames van PEER nemen de aanwezigen mee in de wereld van ‘zintuiglijk theater’. De contactkoffers zullen de leidraad zijn van deze workshop. Er is voldoende tijd om de inhoud van de koffers te bekijken en er kennis mee te maken en zo je eigen zintuigen ‘op scherp’ te stellen.

Samen gaan we opzoek naar materialen en mogelijkheden om zintuigen van mensen met dementie te prikkelen. We proberen daarbij zoveel mogelijk te kijken naar dingen die we in en rondom ons eigen huis kunnen vinden. Door voorbeelden te geven en samen te ontdekken wat bepaalde producten/voorwerpen te weeg brengen komen we op nieuwe ideeën en inspiratie.Deze workshop wordt ondersteund door een 4 tal filmpjes die zijn ontwikkeld in samenwerking met Culturije. We zullen samen een stukje bekijken en voor de deelnemers van de workshop is het mogelijk om de filmpjes thuis nog eens rustig te bekijken.

Tijdens de workshop zijn er meerdere momenten waarop er ervaringen kunnen worden uitgewisseld;
  • Wat spreekt u aan? Wat valt u op?
  • Waar loopt u tegenaan?
  • Welke zintuigen passen bij uw eigen client?
  • Wanneer zag u emotie?
  • Welke ideeën komen bij u naar boven.

De deelnemers ontvangen na afloop een hand-out waarin PEER in beknopte versie handreikingen geeft die makkelijk toepasbaar zijn in het contact met ouderen. Dit alles wordt gekoppeld aan ‘de contactkoffers’.

Uiteraard is dit een summiere weergave van een live- dag (halve dag).

Boekingen

Wilt u deze voorstelling boeken of heeft u vragen over deze voorstelling? Maak dan gebruik van het onderstaande formulier. Tevens kunt u ons bereiken via info@peertoftheater.nl of telefonisch via 06 31 95 48 56 (Jette Holkenborg) of 06 52 60 07 71 (Marijke Domhof)
KvK nummer: 62480979


    Theater op maat Pop-up theater Zintuiglijk-theater Kindervoorstellingen Kindervoorstelling Achterhoek Theater in het onderwijs Theater op festivals